יש לי בחצר עץ משמש. אם אחכה שיבושיל יהיה מלא בתולעים כי הבוסתן שלי הוא ביואורגני. השנה נבצר ממני לכסות את העץ בזמן. ולכן שאלתי אם לא מסוכן לצרוך פרי משמש כשהוא עדיין בוסר.
תודה בברכה
בילי סטמפל
תשובה מאת: ד"ר עדנה פסיס
שלום בילי,
אמנם תשובה מלאה תלויה במיקומך בארץ ובמאפיינים גיאוגרפיים נוספים בנוגע להיכן נמצא העץ הבודד שלך.
אולם, תשובה ראשונית היא כי המשמש שהינו בוסר לא ניתן לאכילה כי הוא קשה וחמוץ.
אם רוצים לקטוף מוקדם (שלב שבירת צבע לא בוסר), אפשרלטפל במשמש באתילן או טבילה באתרל כדי לזרז את הבשלת הפרי.
תודה על התשובה אבל שאלתי אולי הייתה לא ברורה ואני שואלת בשנית באופן פשוט יותר: האם
משמש שעדיין בוסר(שינה צבע מירוק לצהבהב אך קשה) רעיל למאכל?
בברכה
בילי