בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10170 - האם ניתן לאכול פרי לא בשל של משמש ואם כן יתרונות מול חסרונות תאריך: 30/5/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  , הנדסת מזון  
יש לי בחצר עץ משמש. אם אחכה שיבושיל יהיה מלא בתולעים כי הבוסתן שלי הוא ביואורגני. השנה נבצר ממני לכסות את העץ בזמן. ולכן שאלתי אם לא מסוכן לצרוך פרי משמש כשהוא עדיין בוסר. תודה בברכה בילי סטמפל
תשובה מאת: ד"ר עדנה פסיס
   

 

שלום בילי,

 

אמנם תשובה מלאה תלויה במיקומך בארץ ובמאפיינים גיאוגרפיים נוספים בנוגע להיכן נמצא העץ הבודד שלך.

אולם, תשובה ראשונית היא כי המשמש שהינו בוסר לא ניתן לאכילה כי הוא קשה וחמוץ.

אם רוצים לקטוף מוקדם (שלב שבירת צבע לא בוסר), אפשר  לטפל במשמש באתילן או טבילה באתרל כדי לזרז את הבשלת הפרי.

 

בברכה,

 

 

ד"ר עדנה פסיס
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית
מכון וולקני

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
תגובות      [ הוסף תגובה ]
 
1 פרי בוסר של משמש
מאת: בילי סטמפל     11/6/2019


2 תשובה
מאת: עדנה פסיס     11/6/2019