בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10171 - פירוק לקטינים בסיר לחץ תאריך: 24/07/2019
תחומי דעת:  תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]  , הנדסת מזון  
רציתי לשאול לגבי לקטינים בקיטניות (חומוס, שעועית מאש, וכו'). https://en.wikipedia.org/wiki/Lectin קראתי שמחקרים בעבר טענו שאולי הלקטינים יכולים להזיק ליונקים. למשל להיקשר למוליקולות סוכריות על גבי תאים במע' עיכול. רציתי לשאול 1. האם יש מחקרים עדכניים, שהוכיחו שלקטינים, הם דבר לא חיובי, שכדאי להפחית אותו במזון שצורכים ? 2. קראתי שבישול בסיר לחץ מסוגל להרוס אותם. האם ידוע , כמה דקות, זה הזמן *המינימלי* שמספיק להיות בתנאי לחץ אטמוספרי מוגבר (מהרגע שהתפתח הלחץ בסיר לחץ), כדי לפרק את הלקטינים ?
תשובה מאת: ד"ר אורן תירוש
   

שלום נגה,

לגבי נושא הבישול הארוך- אני לא מכיר דבר כזה מנסיוני.

לדעתי לקטינים יכולים להיות רעילים אך הרבה פחות אם בכלל בצריכה ממזון.

בברכה,

 

ד"ר אורן תירוש
המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה
האוניברסיטה העברית

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
תגובות      [ הוסף תגובה ]