 |
 |
שאלה מספר 10171 - פירוק לקטינים בסיר לחץ |
תאריך: 24/07/2019 |
 |
 |
 |
תחומי דעת:
תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]
, הנדסת מזון
|
 |
 |
 |
רציתי לשאול לגבי לקטינים בקיטניות (חומוס, שעועית מאש, וכו').
https://en.wikipedia.org/wiki/Lectin
קראתי שמחקרים בעבר טענו שאולי הלקטינים יכולים להזיק ליונקים. למשל להיקשר למוליקולות סוכריות על גבי תאים במע' עיכול.
רציתי לשאול
1. האם יש מחקרים עדכניים, שהוכיחו שלקטינים, הם דבר לא חיובי, שכדאי להפחית אותו במזון שצורכים ?
2. קראתי שבישול בסיר לחץ מסוגל להרוס אותם.
האם ידוע , כמה דקות, זה הזמן *המינימלי* שמספיק להיות בתנאי לחץ אטמוספרי מוגבר (מהרגע שהתפתח הלחץ בסיר לחץ), כדי לפרק את הלקטינים ?
|
 |
 |
 |
תשובה מאת: ד"ר אורן תירוש
|
|
|
 |
|
שלום נגה,
לגבי נושא הבישול הארוך- אני לא מכיר דבר כזה מנסיוני.
לדעתי לקטינים יכולים להיות רעילים אך הרבה פחות אם בכלל בצריכה ממזון.
בברכה,
ד"ר אורן תירוש
המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה
האוניברסיטה העברית
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
תגובות [ הוסף תגובה ] |
|
 |
|
|
לקטינים יכולים להיות רעילים ? כלומר, באילו עוד דרכים הם יכולים להגיע אלינו, חוץ מאשר דרך מזון ? ודבר שני, אילו צורות עיבוד מזון יכול לפרק את הלקטינים , וכך להפחית אחוזים ניכרים מכמותם במזון ?
|
הוסף תגובה
|
סגור תגובה
|
|
|