בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10199 - שאלה תאריך: 29/7/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  , הנדסת מזון  
שלום רב, אדם כחוש הוא אדם רזה. האם רזה הוא אדם שאין לו שומן בכלל או שיש לו מעט שומן? האם ייתכן שלאדם לא יהיה שומן כלל? האם בהקשר לחלב - חלב כחוש - מדובר בחלב ללא שומן בכלל או חלב שנושא בחובו רק מעט שומן? הרבה תודה, רום
תשובה מאת: ד"ר קובי מאירי
   

 

שלום רום,

 

לכל אדם יש שומן. אנשים רזים יהיו בעלי אחוז שומן נמוך.

קיימים נתונים לגבי מהו אחוז השומן הרצוי אצל גברים, נשים, ילדים וכו' בהתאם לפרמטרים נוספים כמו גיל, ספורטאים ועוד.

בחלק ממוצרי החלב, בשלבי הייצור הראשונים,  מפרידים את השומן מהחלב, כך שמקבלים חלב כחוש או רזה, ושמנת. חלב כחוש משמעו חלב עם כמות שומן קטנה מאוד, בסביבות 0.1% שומן.

 

 

ד"ר קובי מאירי
טכנולוג מחקר ופיתוח
תנובה

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות