שלום אנאל,
תולעים (וכל יצור חי אחר) לא נוצרים יש מאין. אם הן מופיעות באריזות סגורות סביר להניח שהיו ביצים על האורז או אגוזי המלך, שבקעו לאורך הזמן, או תולעים בגודל ממש קטן שלא ראיתם בהתחלה, עד שגדלו לגודל שניתן לראות בעיין. אפשרות נוספת היא שהן הוכנסו בטעות, בזמן שפתחתם את השקית בפעם הראשונה (למשל בעקבות נגיעה עם ידיים מלוכלכות), או אם לא סגרתם את השקית באופן מלא, וגדלו והתרבו על המוצר לאורך הזמן (זה גם מקור מזון בשבילן).
עובשים יכולים להתפתח על מוצרים רבים, אבל לא על כל מוצר. אחד התנאים הוא באמת לחות ברמה מספיקה. כדאי לזכור שלא תמיד צריך שכל המוצר יהיה רטוב, לפעמים מספיקה קצת לחות על אגוז אחד או בחלק ממנו. רוב העובשים גם צריכים חמצן, ולא יגדלו בד"כ במוצרים שמכילים חומרי שימור, מלח בריכוז גבוה, ועוד.
כמובן, שאם נוצר עובש על מוצר מזון כלשהו, או הופיעו תולעים, אסור לאכול את המוצר הזה. עובשים עלולים לייצר רעלנים מסוכנים מאוד שמצטברים בגוף.