בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10339 - השפעת חומצה על נביטת זרעי חרוב תאריך: 9/1/2020
תחומי דעת:  בוטניקה [ ביולוגיה ]  
שלום רב, במסגרת עבודת ביוחקר השרינו זרעי חרוב בריכוזים שונים של חומצת מלח ל 24 שעות. (0.1m,0.5 m , 1m) . הניסוי בוצע בדצמבר. הזרעים לא נבטו.מה עלינו לעשות אחרת על מנת שהזרעים ינבטו?
תשובה מאת: פרופ' שמואל וולף
   

אני לא מומחה לחרובים ומעולם לא הנבטתי זרעי חרובים.

אני ממליץ קודם כל לנסות ולהנביט במים – על נייר סופג או פיסת צמר גפן.

במקביל אני מציע לנסות ולשפשף בעדינות מספר זרעים בעזרת נייר זכוכית עדין (כדי לחרוץ את קליפת הזרע) ואחר כך להנביט על נייר ספוג במים.

 

בהצלחה,

שמוליק


 

פרופ' שמואל וולף
המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up