בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10349 - השפעת המלח (תרכובת יונית) על העמילן והשפעת הסוכר (תרכובת מולקולרית) על העמילן תאריך: 31/12/2019
תחומי דעת:  ביוכימיה [ ביולוגיה ]  
ערכנו ניסוי ובו בדקנו כיצד מינונים שונים של תמיסת מים עם ומלח משפיעים על עמילן והמים. ובדקנו כיצד מינונים שונים של סוכר עם מים ישפיעו על העמילן והמים. התוצאות שקיבלנו הן: העמילן עם התמיסה של המלח (תרכובת יונית)- החומר היה קשה העמילן ותמיסת הסוכר (תרכובות מולקולרית)- החומר היה נוזלי. השאלה שלנו היא למה קיבלנו את התוצאות האלה?
תשובה מאת: פרופ' חגי אבליוביץ
   

קשה לענות מבלי לראות בדיוק את הניסוי והתוצאות (התיאור כאן לא היה מדוייק). בעקרון סוכר (באיזה סוכר השתמשתם?) יכול לחקות את האינטראקציות בין סיבי העמילן ולהוות תחרות לאינטראקציות העצמיות, ולכן להמיס את הסיבים. מכיוון שהעמילן לא טעון, מלח לא ישנה את התנהגות העמילן במים.

 

חגי

 

פרופ' חגי אבליוביץ
ביוכימיה, מדעי המזון ותזונה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up