בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10358 - השפעת חומר משמר שהסוכר על ידי פירוקם בשמרים תאריך: 9/1/2020
תחומי דעת:  ביוכימיה [ ביולוגיה ]  , אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  
אנחנו תלמידות ביולוגיה רוצות לחקור את השפעות כמות החומר המשמר בתמיסת סוכר על פירוקו של הסוכר על ידי השמרים, ולמדוד את זה על ידי פליטת הפחמן הדו חמצני שיוצא כתוצאה מהמשימה התאית. השאלה שלנו היא האם חומר משמר מעקב פירוק של סוכר ?
תשובה מאת: פרופ' אריה גרטלר
   

 

שלום

פירוק סוכר על ידי שמרים הוא בעיקרו אנאירובי ולכם מדידת CO2 אינה אינדיקטיבית.  אפשר למדוד חומצת חלב שנוצרה או כמה שגלוקוז נשאר.

אין לי אפשרות לקבוע מה תהיה השפעת חומר משמר מבלי לדעת מהו.

בברכה

אריה 

 

פרופ' אריה גרטלר
ביוכימיה מדעי המזון והתזונה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up