בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10384 - השפעת רמת בשלות העגבנייה על העובש הנוצר- ביוחקר תאריך: 30/1/2020
תחומי דעת:  ביוכימיה [ ביולוגיה ]  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  
שלום, אנחנו יערה ונטע מכיתה יא ויש לנו שאלה לגבי הביוחקר שלנו, שקיבל תוצאות שאנחנו לא יודעות להסביר למה הן קרו. הניסוי שלנו כלל 4 רמות בשלות של עגבנייה- עגבנייה לא בשלה כלל (ירוקה) , עגבנייה מעט בשלה, עגבנייה בשלה בדיוק ועגבנייה בשלה מדי. בניסוי, חתכנו ושקלנו מכל עגבנייה 4 חתיכות באותו המשקל וגודל, ושמנו כל חתיכה בצלחת פטרי, כך שמ4 עגבניות ו4 טיפולים היו לנו 16 צלחות פטרי. הנחנו את כל צלחות הפטרי הסגורות באותו מקום סגור למשך כמה ימים. כשבדקנו לאחר כמה ימים גילינו שהעגבנייה הירוקה ביותר (הכי לא מוכנה) הייתה עם הכי הרבה עובש ! ההנחה שלנו הייתה שהעגבנייה הבשלה ביותר תהיה העבשה ביותר מכיוון שהיא הכי לחה - ולחות מגבירה את צמיחת העובש. נשמח אם מישהו יוכל לעזור לנו ולהסביר לנו למה זה קרה. תודה (;
תשובה מאת: פרופ' יגאל אלעד
   

 

שלום לכן. אני מציע שתוודאו שמדובר באותו עובש ( פטרייה) על חלקי פירות העגבנייה. פטריות שונות יגדלו באופן שונה. בפרי בכל גילי העגבנייה יש כמות מים מספקת לגידול פטריות העובש כך שנוכחות מים אינה הגורם המגביל. גידול עובש אכן מושפע מהמים אבל הגורמים המגבילים יכולים להיות סוגי חומרי המזון והריכוז שלהם והם מתאימים לגידול פטריות במידה שונה. לדוגמה ריכוזי גלוקוז, פרוקטוז או סוכרים אחרים, ריכוזי חומצות אמינו ריכוזים של חומצות אורגניות ועוד. הפרי גם משנה את הpH שלו והחומציות משפיעה על פטריות.

בברכה

יגאל

 

פרופ' יגאל אלעד
פתולוגיה של צמחים וחקר עשבים
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up