בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10419 - חומציות בלחם מחמצת תאריך: 18/3/2020
תחומי דעת:  בוטניקה [ ביולוגיה ]  
אנחנו עושות חקר במסגרת שיעור מדעים. רצינו לחקור את השפעת אחוז הסיבים (המלאות בקמח) בקמח חיטה מלא. לפי האחוזים של הקמח: 50%, 70%, 100% על רמת החומציות שבלחם מחמצת. ראינו במחקר של ד"ר גיל יוסף שחר שבגרעיני החיטה יש חומצה פיטית ולפי זה ככל שגרעין החיטה נשמר קרוב יותר למקור (מלא יותר) כך רמת החומציות בלחם תעלה. הנה ציטוט ממחקרו של ד"ר גיל יוסף שחר: הדגנים (חיטה, כוסמין, שיפון) הם זרעים המכילים חומצה שנקראת חומצה פיטית. חומצה זו מעכבת ספיגה של מינרלים מחלל המעי אל מחזור הדם. התפחה של בצק בן אם על ידי שמרים מתורבתים ובין אם על ידי מחמצת שיאור מנטרלת חלק מהותי מחומצה זו וכך משפרת את ספיגת המינרלים. ---------- בלחם שהותפח עם שמרים, כמות החומצה הפיטית הייתה נמוכה ב -52% בהשוואה לזו שבקמח עצמו. לחם שאור הגדיל לעשות – כמות החומצה הפיטית הייתה נמוכה ב -71% בהשוואה לקמח המלא. באותו המחקר בדקו את ספיגת המינרלים בחולדות. החולדות חולקו לשלוש קבוצות כאשר כל קבוצה קיבלה מקור אחר לחיטה המלאה (קמח, לחם שמרים ולחם שאור) ואכן נמצא שספיגת המינרלים – ברזל, אבץ, מגנזיום ונחושת הייתה גבוהה משמעותית בקבוצת החולדות שאכלו לחם שאור. האם יש לנו בסיס מדעי מספיק כדי לצאת לדרך? תודה!!!!!! למחקר המלא: https://www.rambam-medicine.org.il/category/sourdough
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

שלום אביטל,
תוכלו לעיין בתשובה מעמיקה בנושא בקישור הבא:
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחיםש
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up