בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 
שאלה מספר 10426 - כיצד משפיעים מאכלים שונים על חומציות תאריך: 20/3/2020
תחומי דעת:  רפואה  
שלום רב אנחנו עושים חקר שבו אנו בודקים האם מאכלים טבעיים יכולים להוריד צרבת. לקחנו כוסות עם אותה כמות חומץ . מדדנו את החומציות בעזרת מד (PH (2.7 ואחר כך הוספנו לכל אחד תמיסה שבה המאכלים הבאים: שקדים טחונים, רסק מלפפונים חלב וסודה לשתיה. מדדנו שוב את החומציות וראינו שרק הסודה לשתיה השתנתה 7.2 כלומר בוצעה סתירה. בכל שאר המאכלים לא השתנתה כל כך החומציות- קיבלנו בסביבות 3. אבל לפי הוכחות ביומיום אנשים אומרים שהם מסייעים להם בצרבת. בדקנו האם מאכלים אלו הם בסיסיים אך מתברר שהמלפפונים הם בסביבות 6.8 שזה לא בסיסי. מה יכולה להיות הסיבה שהם סותרים חומצות ? האם יש בהם מרכיב נוסף שמוריד חומציות? תודה רבה חגית
תשובה מאת: ד"ר עדנה אופנהיימר
   

שלום חגית,

בתשובה לשאלה, אנסה להסביר באופן איכותי (ולא כמותי) איך ניתן להסביר את ההשפעה לטובה של רסק מלפפונים על צרבת.

הצרבת נגרמת מחומצה חזקה "שעולה למעלה" לוושט. סתירת החומצה, על ידי סודה לשתייה או תרופות נוספות שמכילות מגנזיום הידרוקסיד, אלומיניום הידרוקסיד או קלציום הידרוקסיד, כמובן שעוזרת באופן מידי, אם כי לא תמיד למשך זמן.

רסק מלפפונים שאיננו חומצי במיוחד, או כל אוכל "בריאותי" יכול גם כן להקל מעט על תחושת הצרבת, מכיוון שעצם השתייה (או האכילה) ששוטפת את החומצה במורד מערכת העיכול, וגם מגבירה את הפרשת הרוק שהוא בסיסי, תפחית את רמת החומצה במקום הגירוי.

 

בברכה,

 

ד"ר עדנה אופנהיימר
רפואה/החוג לפיזיולוגיה ופרמקולוגיה
אוניברסיטת תל אביב
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות