בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10427 - ביוחקר- שמרים וסוכרים תאריך: 18/3/2020
תחומי דעת:  בוטניקה [ ביולוגיה ]  
שלום, אני וחבריי לקבוצת הביוחקר ערכנו ניסוי שעוסק בשאלה: כיצד משפיעים סוגי סוכר שונים על קצב הנשימה התאית של שמרים. בניסוי שלנו השתמשנו בחמישה סוגי סוכר: לקטוז, פקורטוז, גלוקוז, סוכרוז ועמילן והשתמשנו בשמרים יבשים. בניסוי בדקנו את כמות הCO2 הנפלטת כתוצאה מתהליך הנשימה של השמרים במגע עם כל אחד מהסוכרים. בתוצאות הניסוי קיבלנו שעם הסוכרוז תהליך הנשימה התאית התבצע בצורה המיטבית, אחר כך עם הגלוקוז ואחר כך עם הפרוקטוז, וקילבנו גם שעם העמילן והלקטוז השמרים לא ביצרו כלל נשימה תאית. לפיכך רצינו לשאול שתי שאלות מרכזיות: 1. מדוע הסוכרוז הוא הסוכר המתאים ביותר לנשימת השמרים ולא הגלוקוז (כמו שציפינו שיקרה)? שהרי הגלוקוז הוא חד סוכר והסוכרוז הוא דו סוכר. 2. מדוע השמרים לא ביצעו כלל נשימה תאית עם העמילן והלקטוז? תודה רבה!
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

 
שלום רוני,
תוכלו לעיין בתשובות לשאלות דומות בקישורים הבאים:
 

 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up