בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10440 - ביוחקר - מידת השפעת אנזים ברומלין שבאננס על קצב פירוק הג`לטין תאריך: 2/4/2020
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום, כחלק מעבודת הביוחקר שאני וחברותי עושות החלטנו לבדוק את השפעת אנזים ברומלין שבאננס על אי התקרשותו של החלבון ג'לטין. הבנו שברומלין הוא פרוטאז שבעצם מקצר את המולקולות הארוכות של ג'לטין ואז הוא לא יכול לכלוא בתוכו מים, והוא לא נקרש. שאלה אחת אבל שעלתה לנו שלא הצלחנו למצוא לה תשובה היא למה בכלל הברומלין קיים באננס? איזה תועלת הוא מביא לאננס (אם בכלל)? אחנו גם מודעות שהאנזים הזה נמצא בקיווי וסברס ועוד פירות אז התופעה הזאת ממש מעניינת אותנו. נשמח לתשובה :)
תשובה מאת: פרופ' אורי גופנא
   

שלום רב, 

 עשיתי מחקר קצר ומצאתי את ההסבר במאמר הבא - http://www.plantphysiol.org/content/plantphysiol/151/2/515.full.pdf והרי הוא להלן
לפרוטאזות האלה (כמו ברומלין למשל), יש תפקיד חשוב בהבשלת הפרי והתרככותו הואיל והן גורמות לפירוק רקמות בתוך הפרי (ובכך גם לשחרור אנזימים נוספים). יש מעכבים שמונעים את פעילותן של הפרוטיאזות האלה עד שהפרי מגיע לדרגת בשלות מסוימת.
בברכה,

פרופ' אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up