בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 
שאלה מספר 10461 - חומרים פעילי שטח תאריך: 10/6/2020
תחומי דעת:  כימיה  
ברצוני לשאול על שימוש בחומרים פעילי שטח בתעשיית המזון? דוגמאות לשימוש זה? דוגמאות לחומרים פעילי שטח בתעשיית המזון? אני יודיע שאורך החלק ההידרופובי בחומר פעיל שטח משפיע על טיב התווך בין הפזה המימית לפזה השומנית האם זה נכון? ואיך מנצלים תכונה זו בתעשיה האם לתופעה זו יש שימוש כלשהוא בתעשית המזון או בתעשיות אחרות למשל בתעשית חומרי הניקוי או מסירי האיפור?
תשובה מאת: פרופ' נועם אגמון
   

פרופ' נועם אגמון המליץ לפנות לפרופ' שלמה מגדסי ולהלן תשובתו:

תשובה כללית לשאלה- אורך השרשרת ההידרופובית הנו גורם חשוב ביותר המשפיע על תכונות שונות כמו ניקוי ותחלוב. היחס בין החלקים ההידרופוביים וההידרופילים הוא גם מאד חשוב . לדוגמא, אם מכינים תחליב ( אמולסיה) , מה שיקבע את יכולת יצירת וייצוב האמולסיה הנו היחס בין החלק ההידרופילי והחלק ההידרופובי, יש מדד יחסי שנקרא  HLB . בתחום הקוסמטיקה ותכשירי ניקוי: יש חשיבות רבה לכך. בקוסמטיקה בעיקר בייצור תחליבים. בתכשירי ניקוי לאורך השרשרת ( וגם המבנה שלה) יש השפעה רבה על יכולת ההמססה (ולכן ניקוי) של חומרים אורגניים.

מקווה שזה עוזר

כל טוב

 

פרופ' נועם אגמון
מתמטיקה ומדעי הטבע, המכון לכימיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות