בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 
שאלה מספר 10469 - השפעת ריכוזי מלח על נשימת שמרים תאריך: 7/6/2020
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום, במסגרת מקצוע הביולוגיה שאני לומדת אני נדרשת לבצע עבודת חקר, שאלת החקר שלי היא מהי השפעת ריכוזי מלח שונים על נשימת שמרים ונתקלתי בבעייה, אני אניני מוצאת מאיזה ריכוז של מי מלח הנשימה אמורה להפסק, כך שאני לא יודעת באיזה טווחים לתכנן את הניסוי שלי. תודה מראש.
תשובה מאת: פרופ' ישראל גולדברג
   

שלום רב,

 

ריכוזי מלח (סודיום כלוריד) של 4 עד 6% (משקל/נפח) מעכבים מאוד גידול שמר המאפה Saccharomyces cerevisiae

 

בברכה,

פרופ' ישראל גולדברג
המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה, המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות