בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10469 - השפעת ריכוזי מלח על נשימת שמרים תאריך: 7/6/2020
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום, במסגרת מקצוע הביולוגיה שאני לומדת אני נדרשת לבצע עבודת חקר, שאלת החקר שלי היא מהי השפעת ריכוזי מלח שונים על נשימת שמרים ונתקלתי בבעייה, אני אניני מוצאת מאיזה ריכוז של מי מלח הנשימה אמורה להפסק, כך שאני לא יודעת באיזה טווחים לתכנן את הניסוי שלי. תודה מראש.
תשובה מאת: פרופ' ישראל גולדברג
   

שלום רב,

 

ריכוזי מלח (סודיום כלוריד) של 4 עד 6% (משקל/נפח) מעכבים מאוד גידול שמר המאפה Saccharomyces cerevisiae

 

בברכה,

פרופ' ישראל גולדברג
המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה, המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות