בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10493 - שוקולד תאריך: 2/9/2020
תחומי דעת:  ביולוגיה  , רפואה  , הנדסת מזון  
למה בני אדם כל כך אוהבים דברים מתוקים ובייחוד שוקולד והאם מופרש הורמון מסויים בזמן אכילת שוקולד ?
תשובה מאת: ד"ר רפאל נשר
   

שלום רב,

אכן ידוע שמתיקות מגבירה את רמות דופמין במוח, כשדופמין נחשב להורמון המעורב בתחושת תענוגות, בין היתר.

יש דיווחים גם על הגברת ההפרשה של סרוטונין בתגובה למתיקות בלשון.

שני ההורמונים האלו מעורבים גם בתחושות העונג הקשורים לפעילות מינית ולעוד מגוון רחב של פעילויות עיצביות.

 

מאידך לא כל בני האדם ׳מכורים׳ למתיקות, וזאת תכונה נרכשת בחלקה.

 

ידוע שאכילת שוקולד מגבירה את הפרשת סרוטונין במוח, ראה לעיל, זאת כנראה בגלל ריכוזי טריפטופן [פריקורסור של סרוטונין), וכן מספר חומצות שומן המביאות לתגובה דומה.

 

 

 

ד"ר רפאל נשר
אנדוקרינולוגיה ומטאבוליזם
הדסה עין כרם

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות