בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10528 - תסיסת שמרים בדגש על חשיבות כמות המים תאריך: 22/11/2020
תחומי דעת:  ביולוגיה  
היי, רציתי לשאול מה חשיבות המים בתהליך התסיסה הכהלית ולמה חשוב לשמור על כמות מים זהה בניסוי שבודקים את קצב תסיסת השמרים בסוגי סוכר שונים, מה עלול לקרות אם נשתמש בכמות מים גדולה או קטנה, בנוסף ידוע כי המים חשובים כי כל תהליך חיים, כל פעילות אנזימטית צריכה להיות בסביבה מימית, האנזים צריך מים כדי לפעול,כדי לפרק את הסוכר אבל מה בנוסף לזה ?
תשובה מאת: פרופ' מרטין קופאייק
   

שלום רב,

אני לא בקיא בפרוטוקולים שאתם משתמשים, אבל אני מניח שעל מנת להשוות מצבים שונים (למשל, מקור פחמן שונה), שתי המערכות צריכות להיות מספיק דומות. כמות המים קובעת את ריכוז כל המרכיבים. לכן חשוב לשמור על תנאים דומים.

בברכה,
 

פרופ' מרטין קופאייק

אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות