בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10613 - השפעת התפוחים על הבשלת העגבניות תאריך: 5/4/2021
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום, אנחנו עובדות בכיתה עכשיו על הביוחקר בנושא הבשלת פירות. תוצאות הניסוי היו שבשקית שבה היו שתי תפוחים העגבניות יותר הבשילו מאשר בשקית שבה היו 4/5. רצינו לשאול מדוע זה כך? שיערנו שדווקא שככל שתגדל כמות התפוחים יגדל קצב ההבשלה. בנוסף בשקית שבה לא היו תפוחים התוצאה הייתה שעגבנייה אחת הבשילה יותר מהשקית שבה היו שתי תפוחים אבל העגבנייה השנייה נשארה ירוקה. איך העגבנייה בלי התפוחים הבשילה יותר מהעגבניות שעם תפוחים? ומה קרה לעגבנייה שנשארה ירוקה? תודה רבה!
תשובה מאת: ד"ר אילן לוין
   

שלום רב,

קשה מאוד לענות על שאלות אלה מאחר ולא לגמרי ברור כיצד נערך הניסוי:

 

1. מהיכן וכיצד נלקחו העגבניות הירוקות לניסוי? ברור כי לא כל העגבניות הירוקות שנמצאות על שיח העגבניה הן באותו הגיל הכרונולוגי, הפיסיולוגי וההתפתחותי. כך שעגבניות ירוקות שמונחת בשקית עם שני תפוחים יכולות להיות  שונות מעגבניות ירוקות שמונחות בשקית עם ארבעה תפוחים. כדי לבצע את הניסוי נכון יש להקפיד ולקחת עגבניות ירוקות שהן לפחות באותו גיל כרונולוגי ויש דרכים לעשות זאת. יש להניח כי בשקית עם שתי העגבניות שבו אחת הבשילה והשנייה לא – זו שהבשילה הייתה בגיל מתקדם יותר. השנייה תבשיל מאוחר יותר.

2. בהנחה שכל העגבניות בניסוי היו באותו הגיל, ניתן לשער שהפיגור בהבשלה של העגבניות בשקית עם 4/5 תפוחים בהשוואה לעגבניות בשקית עם שני תפוחים הייתה כתוצאה מהיעדר יחסי של חמצן הנחוץ לייצור אתילן שמצדו נחוץ תהליך ההבשלה  

בברכה,

ד"ר אילן לוין
גידולי עגבניות
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות