שלום רב,
קשה מאוד לענות על שאלות אלה מאחר ולא לגמרי ברור כיצד נערך הניסוי:
1. מהיכן וכיצד נלקחו העגבניות הירוקות לניסוי? ברור כי לא כל העגבניות הירוקות שנמצאות על שיח העגבניה הן באותו הגיל הכרונולוגי, הפיסיולוגי וההתפתחותי. כך שעגבניות ירוקות שמונחת בשקית עם שני תפוחים יכולות להיות שונות מעגבניות ירוקות שמונחות בשקית עם ארבעה תפוחים. כדי לבצע את הניסוי נכון יש להקפיד ולקחת עגבניות ירוקות שהן לפחות באותו גיל כרונולוגי ויש דרכים לעשות זאת. יש להניח כי בשקית עם שתי העגבניות שבו אחת הבשילה והשנייה לא – זו שהבשילה הייתה בגיל מתקדם יותר. השנייה תבשיל מאוחר יותר.
2. בהנחה שכל העגבניות בניסוי היו באותו הגיל, ניתן לשער שהפיגור בהבשלה של העגבניות בשקית עם 4/5 תפוחים בהשוואה לעגבניות בשקית עם שני תפוחים הייתה כתוצאה מהיעדר יחסי של חמצן הנחוץ לייצור אתילן שמצדו נחוץ תהליך ההבשלה
בברכה,
ד"ר אילן לוין
גידולי עגבניות
מכון וולקני