בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10617 - כיצד מודדים תסיסת שמרים תאריך: 3/5/2021
תחומי דעת:  ביולוגיה  
אני עושה ביוחקר על השפעת ריכוזי מלחים שונים לתסיסת שמרים. חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי שום דרך אפשרית למדוד את התוצאות, איך אני מודדת את התוצאות?
תשובה מאת: פרופ' קדמה בר-אלי
   

שלום רב,

אני מבין שאתה חוקר את התסיסה הנעשית ע"י שמרים.

השמרים אינם תוססים הם משמשים כקטליזטור על מנת לפרק פחמימות  ובעצם גלוקוזה. בזמן הפרוק נוצר דו תחמוצת הפחמן  CO2

אני מתאר לעצמי שאתה שם כמות מסוימת של שמרים עם כמות ידועה של גלוקוז.   לכל דוגמה כזאת אתה מוסיף כמות מסוימת של מלח (נאמר מלח בשול)

נראה לי שהכי פשוט זה למדוד את הנפח של הגז היוצא  אחרי זמן מוגדר.   את הנפח אפשר למדוד ע"י הזרמת הגז לתוך משורה הפוכה מלאה מים הובלת באמבט מים.

כדי למצוא את התנאים הנוחים ביותר  כדאי לעשות תחילה את הנסיון ללא מלחים ואז תוכל למצוא את מה הכמות הנוחה של שמרים וגלוקוז כלומר שבזמן סביר לא יצא יותר מדי גז ולא פחות מדי.

נב   אני חושב שאפשר לעשות את הנסיון בסוכר ביתי ולא בגלוקוז;  השמרים ידאגו בעצמם לטפל בסוכר.

נב  אפשר גם למדוד את האלכוהול הנוצר  ע"י חמצונו באשלגן דיכרומט    K2Cr2O7  ולבדוק את שנויי הצבע.  זאת נראית לי דרך מסובכת יותר

 

בברכה,

 

פרופ' קדמה בר-אלי
מדעים מדוייקים ביה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות