בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10632 - התפרקות הקפסולה של האדוויל בקיבה תאריך: 24/5/2021
תחומי דעת:  כימיה  
שלום רב, במסגרת מעבדת חקר בבית הספר הכנסנו קפסולות של אדוויל לתמיסות חומציות בריכוזים שונים של HCl וראינו שכל שריכוז החומצה גבוה יותר הקפסולה נפתחת תוך זמן קצר יותר. לפי הרכיבים, הקפסולה עשויה מג'לטין, השאלה שלנו האם הג'לטין רק מתמוסס (התפרקות כוחות בין מולקולריים) או שזה גם עובר הידרוליזה (התפרקות קשרים קוולנטיים) בגלל הנוכחות של החומצה? שאלה נוספת מהי נוסחת המבנה המדויקת של הג'ילטין שעשויה ממנו הקפסולה של האדוויל? תודה תמר
תשובה מאת: פרופ' גלעד הרן
   

שלום רב,

תודה על השאלה. הג'לטין הוא חומר חלבוני (כלומר פולימר של חומצות אמינו) המיוצר מקולגן, חלבון שאותו אפשר למצוא למשל בעצמות שלנו. הג'לטין מתמוסס במים ועוד יותר מהר בתמיסות חומציות, אך לא עובר הידרוליזה- הקשר בין חומצות אמינו (שנקרא קשר אמידי) עמיד לpH נמוך, לפחות בטמפרטורת החדר (ואני מנחש שבניסוי ריכוז החומצה לא היה מאד גבוה, בכל מקרה).


בברכה,

פרופ' גלעד הרן
הפקולטה לכימיה, המחלקה לפיסיקה כימית
מכון ויצמן למדע

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות