שלום רב,
נשאלו כמה שאלות
וגם לי יש שאלה - למה להשרות פירות יבשים במים? לא כתוב לכמה זמן - שעות ? ימים?
אם מדובר בשעות - נראה לי שאם רוחצים את הפירות היטב - מפחיתים את כמות השמרים הטבעיים ברמה כזו שלא יתרבו לרמה מדאיגה
לגבי המקרר - טמפרטורה נמוכה גורמת בדרך כלל לפעילות ביולוגית איטית יותר - אז יעזור
לגבי תסיסה כוהלית (על ידי שמרים) - זו מתרחשת רק בתנאים אן-ארובים כלומר ללא חמצן. אפשר למנוע על ידי אוורור - אבל אז יהיו זיהומים אחרים.
אפשר להעריך שככל שריכוז הסוכר גבוהה ריכוז הכהל יעלה עד לריכוז בו השמרים מתים - כמו בהכנת יין.
האלכוהול מסיס במים - ולכן אין דרך פשוטה להפריד אלא בזיקוק
אפשר לקבוע ריכוז אתנול בעזרת HPLC ויש גם קיט מבוסס על ראקציה עם האנזים אתנול דה-הידרוגנאז
וגם את בדיקת ה"ינשוף" של המישטרה " - יש מידע באתר של מכון דוידסון
מקווה שעזרתי
בברכה,
פרופ' יצחק הדר
הפקולטה לחקלאות, מיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית