בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10642 - השפעת אתנול בריכוזים שונים על פעילות האנזים קטלאז בכבד עוף תאריך: 7/6/2021
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
שלום, אנחנו עושים ביוחקר בנושא: השפעת אתנול בריכוזים שונים על פעילות האנזים קטלאז בכבד עוף. דרך המדידה שלנו היא גובה הבועות שמופיעות לאחר טפטוף מי חמצן 3%. נשמח להסבר שמלמד על מה למעשה האתנול עושה בהקשר לאנזים קטלאז בכבד? ואיך מי החמצן יכולים ללמד אותנו על השפעת האתנול? תוצאות הניסוי שלנו הראו שככל שריכוז האלכוהול עולה, כך גובה הבועות שמופיעות (לאחר טפטוף מי חמצן) עולה.
תשובה מאת: פרופ' אורי גופנא
   

שלום רב,

באופן טבעי, בכבד אמור להתחמצן האלכוהול באמצעות קטלאז רק בנוכחות מי חמצן (ולכן בנראה מוסיפים מי חמצן בניסוי שלכם), אחרת הוא מחומצן ע"י אנזימים אחרים. ריכוזים נמוכים יחסית של מי חמצן כמו בניסוי שלכם אמורים להוביל לחמצון של אלכוהול לתוצר החמצון אצטאלדהיד. כאשר יש יותר אלכוהול ביחס למי החמצן אמור להיווצר פחות חמצן ופחות בועות אבל יכול להיות שמה שהם רואים היא עליה זמנית בפעילות האנזים בנוכחות האלכוהול.

בברכה,
 

פרופ' אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות