שלום מילי,
בפירות הדר יכולים להיות רמות שונות של ויטמין C מכמה סיבות:
1. הבדלים גנטיים בין מיני וזני הדר שונים (הבדלים בגנים ורמות ביטוי של אנזימים המעורבים בסינתיזה ופירוק של ויטמין C)
2. הבדלים בתנאי האקלים באזורי גידול שונים (בעיקר שינויים בטמפרטורות ודישון)
3. הבדלים בדרגות ההבשלה של הפרי (תכולת ויטמין C משתנה במהלך ההבשלה, וחלק מהפירות נקטפים בשלב מוקדם וחלק בשלב מאוחר יותר)
4. הבדלים בשיטת הסחיטה ועיבוד המיץ (ויטמין C מאוד רגיש לנזקי חמצון במהלך עיבוד התוצרת)
5. הבדלים בריכוז כתוצאה מתנאי ומשך האחסון
להלן לינק למידע בנושא זה: https://www.ultimatecitrus.com/vitaminc.html
בבקשה תחזרי אלי אם תצטרכי מידע נוסף.
בברכה,
ד"ר רון פורת
המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית
מכון וולקני