בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10646 - כמות ויטמין סי בפירות שונים תאריך: 21/6/2021
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום רב, אני תחלמידה בכיתה יב וכרגע אני עובדת על עבודת הביוחקר שלי. בעבודתי אני משווה כמויות ויטמין C בפירות הדר שונים. במהלך החקירה שלי סביב הניסוי נתקלתי במאמר לפיו בפירות הדר שונים יש כמויות שונות של אינזימים ההופכים גלוקוז לויטמין C. במאמר זה היה כתוב על כך בתמצות ולא מצאתי מידה נוסף בנושא. האם תוכלו בבקשה להרחיב מעט על העניין? לאשר האם הוא נכון? במידה ולא, אשמח לדעת מהו הגורם לכמויות שונות של ויטמין C בפירות הדר שונים? בברכה ובתודה מראש, מילי פרס
תשובה מאת: ד"ר רון פורת
   

שלום מילי,

בפירות הדר יכולים להיות רמות שונות של ויטמין C מכמה סיבות:

1. הבדלים גנטיים בין מיני וזני הדר שונים (הבדלים בגנים ורמות ביטוי של אנזימים המעורבים בסינתיזה ופירוק של ויטמין C)

2. הבדלים בתנאי האקלים באזורי גידול שונים (בעיקר שינויים בטמפרטורות ודישון)

3. הבדלים בדרגות ההבשלה של הפרי (תכולת ויטמין C משתנה במהלך ההבשלה, וחלק מהפירות נקטפים בשלב מוקדם וחלק בשלב מאוחר יותר)

4. הבדלים בשיטת הסחיטה ועיבוד המיץ (ויטמין C מאוד רגיש לנזקי חמצון במהלך עיבוד התוצרת)

5. הבדלים בריכוז כתוצאה מתנאי ומשך האחסון

 

להלן לינק למידע בנושא זה: https://www.ultimatecitrus.com/vitaminc.html

 

בבקשה תחזרי אלי אם תצטרכי מידע נוסף.

בברכה,

 

ד"ר רון פורת
המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות