בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10651 - השפעת סוגי סוכר שונים על תסיסת השמרים תאריך: 7/7/2021
תחומי דעת:  ביולוגיה  

שלום, אנו תלמידות כיתה י'א וכחלק מתכנית הלימודים התבקשנו לעשות עבודת חקר. בביוחקר אנו חוקרות כיצד סוגי סוכר שונים (לקטוז, פרוקטוז, גלוקוז, גלקטוז וסוכרוז) משפיעים על תסיסת השמרים. ביצענו את הניסוי והתוצאות הראו שגלוקוז גרם לשיעור התסיסה הגבוה ביותר ואחריו הסוכרוז, במקום השני. כיצד ניתן להסביר תוצאה זו? הרי סוכרוז הוא דו סוכר ומשום שדו סוכר חודר בקצב איטי יותר לתא שיעור התסיסה של סוכרוז היה אמור להיות נמוך יותר משיעור התסיסה של הפרוקטוז והגלקטוז. תודה מראש.

תשובה מאת: פרופ' אריה גרטלר
   

שלום רב,

אם פרוקטוז נתן שיעור תסיסה  נמוך יותר יש לזכור שסוכרוז הוא דו-סוכר המורכב מגלוקוז ופרוקטוז.  אם ההשוואה היתה על בסיס משקל על מנת לבדוק את השערתכם ניתן להשוות בין אותו משקל של פרוקטוז + גלוקוז לבין סוכרוז.
 
בברכה,

 

פרופ' אריה גרטלר
ביוכימיה מדעי המזון והתזונה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות