בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10652 - חימום וקירור תאריך: 23/6/2021
תחומי דעת:  כימיה  
שלום. א. החום הסגולי של מים גדול פי 4.2 מהחום הסגולי של אוויר, הצפיפות של מים גדולה פי 770 מהצפיפות של אוויר, ולכן יוצא שכדי לחמם נפחים שווים של מים ושל אוויר באותו הפרש טמפ, צריך להשקיע במים כמות אנרגיה גדולה פי 3200 בערך מאשר באוויר. האם זה אומר שכדי לקרר שני נפחים שווים של מים ושל אוויר באותו הפרש טמפ, דרושה למים אנרגיה גדולה פי 3200 בערך מאשר לאוויר??. ב. מהי הנצילות המקובלת בתהליך קירור של מים או אוויר במקרר בייתי, והאם הנוסחא לחישוב אנרגיית קירור זהה לנוסחא לחישוב אנרגיית חימום (אנרגיה שווה מסה כפול חום סגולי כפול הפרש טמפ) ? תודה עמוס
תשובה מאת: פרופ' יואל ששון
   

עמוס היקר.
לשאלתך הראשונה (לה נתת תשובה בעצמך) התשובה חיובית. אנרגית הקירור זהה לאנרגית החימום בתנאי שהמערכת מבודדת מהסביבה.
לשאלה השניה. אנרגית קירור וחימום זהות תיאורטית. נוסחה נוחה מאד לחישוב היעילות של מקרר היא
                                                                                                                                                                                    Tc/Th-Tc
כאשר Tc הטמפרטורה בתוך המקרר ו Th טמפרטורת הסביבה. (T במעלות קלוין או צלזיוס) אם הטמפרטורה בתוך המקרר 5 מעלות ובסביבה 25 מעלות היעילות היא 25%.
 
בברכה,

 

פרופ' יואל ששון
כימיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות