בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10677 - השפעת היעדרו של חמצן ומימן ממולקולת דנ"א לעומת מולקולת רנ"א תאריך: 1/12/2021
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  , ביולוגיה  , כימיה  
שלום, הייתי מעוניין לדעת אלו תכונות/מאפיינים שונים מקנה היעדרו של אטום החמצן והמימן והפיכתו לדיאוקסיריבוז למולקולת הדנ"א להבדיל ממולקולת רנ"א. האם זה משפיע על מידת הפעילות? חוזק ... תכונות/מאפיינים אחרים. תודה רבה
תשובה מאת: פרופ' יואל ששון
   

שלום,
אמנם השאלה אינה ממש בתחום התמחותי אך אנסה לענות.
העדר קבוצת ההידרוכסיל (OH) במולקולת הסוכר דאוקסיריבוז מקנה ל DNA יציבות כימית בפני תהליכים הידרוליטיים במיוחד בסביבה בסיסית או מעט בסיסית. 
יציבות זו חשובה מאוד לצורך שמירת האינפורמציה הגנטית. 
מאידך מולקולת הסוכר המקבילה ב RNA (ריבוז) המכילה קבוצת הידרוכסיל נוספת, רגישה מאד ומתפרקת בקלות יחסית.
זו הסיבה שחיסוני הקורונה (ש לפייזר ומודרנה) המבוססים על RNA חייבים להשמר בטמפרטורה נמוכה מאד שכן הם מתפרקים במהירות בתנאי החדר.
בברכה
יואל ששון
 

 

פרופ' יואל ששון
כימיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות