שלום,
אמנם השאלה אינה ממש בתחום התמחותי אך אנסה לענות.
העדר קבוצת ההידרוכסיל (OH) במולקולת הסוכר דאוקסיריבוז מקנה ל DNA יציבות כימית בפני תהליכים הידרוליטיים במיוחד בסביבה בסיסית או מעט בסיסית.
יציבות זו חשובה מאוד לצורך שמירת האינפורמציה הגנטית.
מאידך מולקולת הסוכר המקבילה ב RNA (ריבוז) המכילה קבוצת הידרוכסיל נוספת, רגישה מאד ומתפרקת בקלות יחסית.
זו הסיבה שחיסוני הקורונה (ש לפייזר ומודרנה) המבוססים על RNA חייבים להשמר בטמפרטורה נמוכה מאד שכן הם מתפרקים במהירות בתנאי החדר.
בברכה
יואל ששון