בהחלט ייתכן ששכבות הפפטידוגליקן העבות המקיפות את תאי החיידקים הגרם חיוביים מאיטות את השפעתו השלילית של האתנול על הממברנה הפנימית ושאר מרכיבי התא. אינני מתמצא בספרות העוסקת בתחום, אבל במאמר המצוטט למטה (1) מובעת דעה דומה. להבנתי המוגבלת, בריכוזי אתנול גבוהים (מעל 70%), התמותה בוודאי מהירה ומלאה ללא קשר לשיוכו הטקסונומי של החיידק, ואולי עדיף דווקא לבדוק השפעה של ריכוזי אתנול נמוכים יותר על מנת לחדד את ההבדלים בין קבוצות טקסונומיות שונות.
בברכה,
שמשון
(1) Man et al, 2017. Effects of low-molecular weight alcohols on bacterial viability. Revista Română de Medicină de Laborator 25: 335-343.
פרופ' שמשון בלקין
המחלקה למדעי הצמח והסביבה, המכון למדעי החיים
האוניברסיטה העברית