בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 10729 - תגובה המתרחשת בעת הוספת חומצה ציטרית לתה תאריך: 11/04/2022
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
במהלך לימודי הכימיה אני מבצעת עם התלמידים חקר אחת הקבוצות חקרה את התגובה המתרחשת בעת הוספת חומצה ציטרית לתה. הוספנו חומצה ציטרית בריכוזים שונים ובדקנו איך משתנה הבליעה. בחרנו אורך גל 400 ננומטר שבו הייתה הבליעה המקסימלית של התה. מתוך התוצאות ראינו ככל שהחומציות הייתה קטנה יותר כלומר ריכוז יוני ההידרוניום קטן יותר הבליעה הייתה גבוהה יותר. מה ההסבר המדעי לזה? ומה התגובה המתרחשת בין יוני ההידרוניום לפינולים בתה האם אכן היא תגובת איסטור? תודה רבה
תשובה מאת: פרופ' מוריס אייזן
   

 

התרכובות תיאפלבינים (theaflavins) ותארוביגינים (thearubigins) קיימות בתה שחור (וגם בתה אחרים, אך בכמויות שונות!) כתוצאה מתהליך התסיסה של פוליפנולים והן משפיעות על צבע התה. ניתן להעריך את התוכן שלהם באנליזה ספקטראלי ב -380 ו-460 ננומטר כדי להעריך את איכות התה. Theaflavin ונגזרותיו, הידועים ביחד בשם Theaflavins, הם פוליפנולים נוגדי חמצון הנוצרים מהתעבות של flava-3-ols בעלי התה במהלך החמצון האנזימטי של תה שחור.

 

Theaflavin-3-gallate, theaflavin-3'-gallate, ו-theaflavin-3-3'-digalate הם התיאפלבינים העיקריים.

לגבי ההשפעה של חומציות ו-UV: תרכובות אלו הן פנולים או פוליפנולים, כלומר תרכובות חומציות Pka ~ 9.0 מכאן שכאשר החומציות נמוכה, הרבה מקבוצות הפנול OH עברו דפרוטונציה ולכן מיוננות ואז יש תהליך של אל-איתור-או רזוננס הגורמת לבליעת ה-UV. ככל שה-pH גבוה יותר, כך יותר פנולים מיוננים ואות ה-UV גבוה יותר קרוב ל-400 ננומטר.

פרופ' מוריס אייזן
כימיה
הטכניון

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות