בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 3157 - מעכבי נביטה בעגבניות במידת בשלות שונה תאריך: 04/12/2007
תחומי דעת:  בוטניקה [ ביולוגיה ]  , ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית [ ביולוגיה ]  , תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום,
אני עורכת מחקר בעבודת הביודע במהלכו נשאלה השאלה: כיצד משפיע גיל העגבניה [בוסר- ירוק, חצי בשל-כתום ובשל מאוד-אדום]על אחוז נביטת זרעי עגבניה אולם לא מצאתי מספיק מידע בנוגע להאם קיימת כמות שונה של מעכבי נביטה בין העגבניות במידת בשלות שונה.

אשמח לדעת האם קיים הבדל של כמות המעכבים בין העגבניות בגילאים השונים והיכן מצוי יותר מעכב. תודה רבה!!!!!!!!


קרן אור

תשובה מאת: פרופ' שמואל וולף
   

Shalom Keren,

Developing seed produce germination inhibitors that are, normally, degraded along the process of seed development and maturation. Seed development and maturation occur within the developing fruit and, therefore, usually the level of inhibitors is higher in green tomato fruit than in mature red fruit.

The name of the inhibitor is ABA (Abscisic Acid).

Hope that I could help.

KOL TUV,

Shmulik



פרופ' שמואל וולף
המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות