בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 3373 - מה כל כך רע בקמח לבן? תאריך: 02/03/2008
תחומי דעת:  תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]  , מבוא לביולוגיה של האדם [ ביולוגיה - 1 ]  , הזנה בצמחים ובבעלי חיים [ ביולוגיה - 1 ]  , מוט"ב  

ביום שישי 29.2 באחד מעיתוני סוף השבוע, במדור הצרכנות, היתה השוואה של סוגי לחם שונים מבחינת ערכם התנזונתי. אחד הקריטריונים לערך תזונתי נמוך היה - שיעור (גבוה) של הקמח הלבן בלחם .


שאלתי - מה רע בקמח לבן, ומדוע הוא מוריד את ערכו התזונתי?


ובנוסף, שיעור הסיבים התזונתיים הטבעיים (של החיטה) לעומת הסיבים התזונתיים המוספים באופן מלאכותי . ככל שמוסיפים סיבים ממקור אחר, זה מוריד את ערכו של הלחם


סיבים הם סיבים, ומה זה משנה מה מקורם?


תודה!




תשובה מאת: ד"ר אולגה רז
   

שלום רב לשואלת,

קמח לבן נספג במערכת העיכול במהירות, וכתוצאה מכך רמת הסוכר בדם עולה גם היא במהירות, בדומה להשפעה של סוכר לבן. תופעה זו איננה רצויה לחולי סוכרת, לשומרים על משקל, לחולי לב ועוד. כמו כן, ניקוי הקמח מהקליפות מוריד את ערכו התזונתי בכך שמוריד את תכולתם של ויטמינים, מינראלים ופיטוכימיקליים החשובים לבריאות.

בהקשר לסיבים, אין הבדל מהותי בין הסיבים ה"טבעיים" של החיטה ובין הסיבים המוספים, לפעמים אפילו הסיבים המוספים יותר מועילים.

בכבוד רב,
אולגה רז
מנהלת היחידת לתזונה ודיאטה
בית החולים איכילוב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
תגובות      [ הוסף תגובה ]
 
1 תודה לגב אולגה רז
מאת: יעל בר     5/3/2008