 |
 |
שאלה מספר 3373 - מה כל כך רע בקמח לבן? |
תאריך: 02/03/2008 |
 |
 |
 |
תחומי דעת:
תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]
, מבוא לביולוגיה של האדם [ ביולוגיה - 1 ]
, הזנה בצמחים ובבעלי חיים [ ביולוגיה - 1 ]
, מוט"ב
|
 |
 |
 |
ביום שישי 29.2 באחד מעיתוני סוף השבוע, במדור הצרכנות, היתה השוואה של סוגי לחם שונים מבחינת ערכם התנזונתי. אחד הקריטריונים לערך תזונתי נמוך היה - שיעור (גבוה) של הקמח הלבן בלחם .
שאלתי - מה רע בקמח לבן, ומדוע הוא מוריד את ערכו התזונתי?
ובנוסף, שיעור הסיבים התזונתיים הטבעיים (של החיטה) לעומת הסיבים התזונתיים המוספים באופן מלאכותי . ככל שמוסיפים סיבים ממקור אחר, זה מוריד את ערכו של הלחם
סיבים הם סיבים, ומה זה משנה מה מקורם?
תודה!
|
 |
 |
 |
|
 |
|
שלום רב לשואלת ,
קמח לבן נספג במערכת העיכול במהירות, וכתוצאה מכך רמת הסוכר בדם עולה גם היא במהירות, בדומה להשפעה של סוכר לבן. תופעה זו איננה רצויה לחולי סוכרת, לשומרים על משקל, לחולי לב ועוד. כמו כן, ניקוי הקמח מהקליפות מוריד את ערכו התזונתי בכך שמוריד את תכולתם של ויטמינים, מינראלים ופיטוכימיקליים החשובים לבריאות .
בהקשר לסיבים, אין הבדל מהותי בין הסיבים ה"טבעיים" של החיטה ובין הסיבים המוספים, לפעמים אפילו הסיבים המוספים יותר מועילים.
בכבוד רב , אולגה רז מנהלת היחידת לתזונה ודיאטה בית החולים איכילוב |
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
תגובות [ הוסף תגובה ] |
|
 |
|
|
תודה לגב אולגה רז על התשובה הממצה והמהירה בעיניין הערך התזונתי של קמח לבן.
יעל בר, מקיף ו - באר שבע |
הוסף תגובה
|
סגור תגובה
|
|
|