בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 3571 - תערובת של אניס ומים תאריך: 07/06/2008
תחומי דעת:  כימיה  , הוראת המדעים  , מוט"ב  
בערבוב משקה אניס ומים התקבלה אמולסיה, אולם למחרת השארית בכוס נראתה כתמיסה הומוגנית לגמרי. הכיצד?
תשובה מאת: פרופ' שלמה מגדסי
   

שלום ענת,

אם משקה האניס הוא כמו עארק (משקה אלכוהולי המכיל גם חמרים אורגניים בלתי מסיסים במים), אזי נוצרת אמולסיה ספונטנית בעלת טיפות קטנות, ולכן מתקבלת עכירות. זו האמולסיה הנצפית בתחילה. הטענה כי למחרת הופכת התמיסה להומוגנית נראית קצת תמוהה. האם היא ממש שקופה? אם בכל זאת התמיסה שקופה קימות שתי אפשרויות לכך:

א. המסה מלאה של החמרים האורגניים בתערובת כהל-מים, וזה אומר כי כמות החמרים האורגניים הבלתי מסיסים היא נמוכה למדי.

ב. יש הפרדה מלאה של האמולסיה, כלומר החמרים האורגניים נפרדו כשכבה דקיקה מעל התמיסה השקופה, והצופים לא הבחינו בה, ויתכן אפילו שהתנדפו במהלך הלילה.


בברכה,


פרופ' שלמה מגדסי
המכון לכימיה - המרכז לננוטכנולוגיה
האוניברסיטה העברית
הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות