רציתי לשאול מה הקשר בין התפתחות מיקרואורגניזמים על גבעול לבין נבילת צמח והאם שינוי בדרגת חומציות המים יכול לעכב את הנבילה ואם כן אז איך.
תודה רבה על עזרתכם!!
תשובה מאת: פרופ' יגאל אלעד
קיימים מיקרואורגניזמים המסוגלים לתקוף גבעולי צמחים וחלק מהם גורמים לנבילה. שינוי חומציות המים לא משפיע בדרך כלל על רגישות צמחים למחלות אבל יתכן שבמקרה מיוחד זה ישפיע במעט. במידה והמים מיושמים לקרקע (בהשקיה) הם בסופו של דבר יגיעו לצמח בדרגת חומציות המקורית בגלל התגובה הכימית של הקרקע
בברכה
יגאל
פרופ' יגאל אלעד המחלקה לפתולוגיה של צמחים וחקר העשבים, מינהל המחקר החקלאי מכון וולקני