בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 5680 - השפעת דרגת חומציות על נבילת צמחים תאריך: 05/06/2012
תחומי דעת:  ביולוגיה  , מדעי הסביבה  , בוטניקה [ ביולוגיה ]  , אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , הזנה בצמחים ובבעלי חיים [ ביולוגיה - 1 ]  , מיקרואורגניזמים [ ביולוגיה - 1 ]  

שלום

רציתי לשאול מה הקשר בין התפתחות מיקרואורגניזמים על גבעול לבין נבילת צמח והאם שינוי בדרגת חומציות המים יכול לעכב את הנבילה ואם כן אז איך.

תודה רבה על עזרתכם!!

תשובה מאת: פרופ' יגאל אלעד
   

קיימים מיקרואורגניזמים המסוגלים לתקוף גבעולי צמחים וחלק מהם גורמים לנבילה. שינוי חומציות המים לא משפיע בדרך כלל על רגישות צמחים למחלות אבל יתכן שבמקרה מיוחד זה ישפיע במעט. במידה והמים מיושמים לקרקע (בהשקיה) הם בסופו של דבר יגיעו לצמח בדרגת חומציות המקורית בגלל התגובה הכימית של הקרקע

בברכה

יגאל

פרופ' יגאל אלעד
המחלקה לפתולוגיה של צמחים וחקר העשבים, מינהל המחקר החקלאי
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות