 |
 |
שאלה מספר 7110 - שמנוניות מי ים המלח. |
תאריך: 9/6/2013 |
 |
 |
 |
תחומי דעת:
ביולוגיה
, כימיה
, מדעי הסביבה
, כימיה אורגנית [ כימיה ]
, ביולוגיה - 1
, אקולוגיה [ ביולוגיה - 1 ]
|
 |
 |
 |
מדוע למי ים המלח יש מרקם שמנוני ?
|
 |
 |
 |
|
 |
|
שלום רב,
מדוע למי ים המלח יש מרקם שמנוני? – שאלה מצויינת.
אני מניח שהכוונה היא תחושה ולא מרקם שמנוני.
האמת שהתשובה לא לגמרי ידועה לי, ויש שתי אפשרויות:
-
המליחות הגבוהה, כמעט 350 גרם לליטר (המלווה בצפיפות גבוהה: 1.24 ק"ג לליטר). במליחות כה גבוהה קיימת אינטראקציה בין היונים (היסודות) המומסים במים (במקרה זה בתמלחת), ובכלל זה אינטראקצית דחייה בין היונים הטעונים במטען שלילי ואלו הטעונים במטען חיובי. אינטראקציה כזו קיימת גם במים במליחויות נמוכות אולם שם יש מספיק מרחב ליונים לשמור מרחק זה מזה.
-
צמיגות תמלחת ים המלח הגבוהה בערך פי 3 מזו של מים רגילים.
כל טוב,
איתי גבריאלי
המכון הגיאולוגי, ירושלים
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|