בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 7185 - נילון נצמד תאריך: 7/8/2013
תחומי דעת:  כימיה  , הוראת המדעים  , הנדסה  

מומלץ לשמור ניילון נצמד בפריזר, מהו ההסבר ברמה המולקולרית לתופעה?

תשובה מאת: פרופ' מיכאל סילברסטין
   

שלום,

מעולם לא שמעתי המלצה לאחסון כיסוי נצמד (או כיסוי פלסטי או כיסוי של מזון) במקפיא.

אנא שימי לב: לעולם אין להשתמש במילה "ניילון" על מנת לתאר שקיות סופרמרקט או כיסוי נצמד. ניילון הוא שם של משפחת הפוליאמידים שפותחו ע"י חברת דופונט.

שקיות ספורמרקט הם פוליאתילנים, לחלוטין לא ניילון.

הגרסה המקורית של הכיסויים הנצמדים המפורסמים ביותר, Saran Warp, היו במקור פולי ויניל כלוריד. בימים אלה, כיסוי נצמד עשוי גם מויניל כלוריד המכיל חומרים מעצבים או פוליאתילנים בצפיפות נמוכה. לחלוטין לא ניילון. מצ"ב קישור:

http://en.wikipedia.org/wiki/Plastic_wrap

יתכן שההמלצה לאחסון כיסוי PVC במקפיא נועדה לצמצם את הנדידה של החומרים המעצבים אל פני השטח. בנוסף, הניידות של מקרו-מולקולות מצטמצמת בטמ"פ נמוכות, מצב העשוי לאפשר מניעה של תכונת ההיצמדות העצמית וכך קל יותר להשתמש בכיסוי כאשר הוא מופרד מהגליל ולהביאו למצב הרצוי לשימוש. תכונת ה"היצמדות" תשוחזר כאשר הכיסוי יהיה שוב בטמ"פ החדר.

אני מקווה שתשובתי עזרה,


בברכה,
 

פרופ' מיכאל סילברסטין
הפקולטה להנדסת חומרים
הטכניון

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות