שלום,
אני מניחה שמכניסים ברזל לדגני בוקר כדי שיהיה אפשר למכור אותם כמוצר שנחשב בריא יותר.
הסיבה שניסחתי כך את התשובה היא שבאופן אבסורדי ברזל נספג פחות טוב בסביבה של סידן, שנמצא בחלב שאיתו בדרך כלל אוכלים את הדגנים.
ברזל נספג טוב דווקא בנוכחות ויטמין סי, כך שלצורך ספיגה טובה של הברזל מהדגנים, ניתן להמליץ לאכול אותם ללא חלב ועם קיווי, מיץ תפוזים או מיץ גמבה (נשמע איכס? הידעת שחצי גמבה מכילה את כמות ויטמין הסי המומלצת לצריכה יומית?).
הברזל אכן מוסף לדגנים כאבקה שאינה יכולה להספג בגוף, אך חומצות מערכת העיכול הופכות את הברזל ליוני ברזל.
בתיאבון!
ענבר
ד"ר ענבר ברוש