שלום,
בלינק המצורף תוכל למצוא מאמר שחיבר פרופ' עזרא יגיל מהמחלקה לביוכימיה בתל אביב.
http://link.springer.com/article/10.1007%2FBF01567569
אשר לקשר בין גודל המלפפון לפעילות הקטלאז, הלינק הבא מתאר פעילות קטלאז במלפפון:
http://www.scribd.com/doc/88130891/The-Different-Effects-of-the-Enzyme-Catalase-When-Found-in-Different-Tissues
אני משער כי תכולת המים גבוהה יותר במלפפונים גדולים מקטנים ולמעשה הפעילות הקטליטית "נמהלת". בניסוי כזה צריך להשתמש בסטנדרט אשר ינרמל את תכולת המים, או לחשב אותה עבור משקל יבש של המלפפון.
בברכה,
איתי
פרופ' איתי בנהר
ראש המחלקה לביולוגיה מולקולרית וביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב