 |
 |
שאלה מספר 8160 - השפעת סוגי מלחים שונים על נשימה תאית בשמרים |
תאריך: 2/2/2015 |
 |
 |
 |
תחומי דעת:
ביולוגיה
, מבנה התא וגנטיקה [ ביולוגיה ]
, אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]
, ביולוגיה - 1
, ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]
|
 |
 |
 |
בניסוי מצאנו כי השפעת המלח KCl פגע יותר מ NaCl בתהליך הנשימה התאית של השמר. השתמשנו בשני סוגי המלחים באותו ריכוז מולרי 0.4M. כיצד אפשר להסביר את תופעה זו?
תודה רבה מראש אוריאן תיכון אחד העם פתח תקווה |
 |
 |
 |
תשובה מאת: פרופ' ישראל גולדברג
|
|
|
 |
|
בשמרי אפיה ((Saccharomyces cerevisiae, הרעילות הספציפית לנתרן נגרמת על ידי ריכוז נתרן בתוך התא. הריכוז הוא התוצאה הסופית של כמות היונים שנכנסים ויוצאים מהתא. כדי למנוע הצטברות מוגזמת של נתרן,
ל- S. cerevisiae יש את היכולת להקטין קצב הכנסת הנתרן ולהיות סלקטיבי. לשמרים אלו אין מערכת ספיגת נתרן ספציפית, ונתרן עובר דרך הקרום באמצעות מערכת הובלת אשלגן (ים) המקודדת על ידי גן ה-TRK. מאחר ולחלבוני TRK יש זיקה גבוהה יותר לאשלגן מאשר לנתרן, הצטברות אשלגן תהיה מועדפת על ידי התאים.
פרופ' ישראל גולדברג
המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה, המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|