בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 8160 - השפעת סוגי מלחים שונים על נשימה תאית בשמרים תאריך: 2/2/2015
תחומי דעת:  ביולוגיה  , מבנה התא וגנטיקה [ ביולוגיה ]  , אימונולוגיה וירולוגיה ומיקרוביולוגיה [ ביולוגיה ]  , ביולוגיה - 1  , ביוטופ, ביודע, ביוסיור, ביוחקר [ ביולוגיה - 1 ]  
בניסוי מצאנו כי השפעת המלח KCl פגע יותר מ NaCl בתהליך הנשימה התאית של השמר. השתמשנו בשני סוגי המלחים באותו ריכוז מולרי 0.4M. כיצד אפשר להסביר את תופעה זו? תודה רבה מראש אוריאן תיכון אחד העם פתח תקווה
תשובה מאת: פרופ' ישראל גולדברג
   

בשמרי אפיה ((Saccharomyces cerevisiae, הרעילות הספציפית לנתרן נגרמת על ידי ריכוז נתרן בתוך התא. הריכוז הוא התוצאה הסופית של כמות היונים שנכנסים ויוצאים מהתא. כדי למנוע הצטברות מוגזמת של נתרן,
ל- S. cerevisiae יש  את היכולת להקטין קצב הכנסת הנתרן ולהיות סלקטיבי. לשמרים אלו אין מערכת ספיגת נתרן ספציפית, ונתרן עובר דרך הקרום באמצעות מערכת הובלת אשלגן (ים) המקודדת על ידי גן ה-TRK. מאחר ולחלבוני TRK יש זיקה גבוהה יותר לאשלגן מאשר לנתרן, הצטברות אשלגן תהיה מועדפת על ידי התאים.

 

פרופ' ישראל גולדברג
המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה, המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות