בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 9062 - ביוחקר- השפעת האלכוהול על הכבד תאריך: 21/7/2016
תחומי דעת:  ביולוגיה  

עשינו עבודת ביוחקר, השפעת סוגים שונים של אלכוהול בריכוז שווה על הכבד.

לקחנו אתנול, פרופנול ובוטנול. החלטנו כי נבדוק שאלה זו בריכוז של 95% אחוז. nדדנו בכל מבחנה את גובה בועות של פחמן דו חמצני. 

התוצאות היו שבאלכוהול אתנול נוצרו הכי פחות בועות של פחמן דו חמצני מה שמראה שבאלכוהול זה הייתה את הפגיעה הכי גדולה באנזים קטלאז.

מהו ההסבר לכך?

תשובה מאת: פרופ' ישראל גולדברג
   

שלום,

השאלה כפי שנשאלה, או הניסוי כפי המתואר, אינם מאפשרים לענות על השאלה שהוצגה.

לפי השאלה הפרמטר שנמדד בניסוי היה "גובה בועות של פחמן דו חמצני" (איך אפשר יודעים שזה פחמן דו חמצני?) ולכן אין קשר בין מדד זה לפעילות האנזים קטלאז המזרז חמצון מי חמצן לחמצן ולא לבועות של פחמן דו חמצני.

 

פרופ' ישראל גולדברג

המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה, המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות