שלום רב
לגבי שאלתך על פרמטרים מדידים בהשפעת מליחות על פרי הפלפל, הפרמטרים שניתן ונהוג למדוד הם:
משקל הפרי (חשוב לחתוך את עוקץ הפרי המקום קבוע על מנת לצמצם שונות)
אורך
רוחב (נהוג למדוד במרכז הגובה של הפרי)
יחס גובה לרוחב כמדד לרגולריות של הפרי (לדוגמה פרי פחוס יתן יחס נמוך וכו)
עובי ציפה, הכי פשוט היכן שמודדים את רוחבו לחתוך ולמדוד את עובי הציפה בשלוש נקודות בהיקף הפרי
פרמטרים אלו אמורים לתת במידה והטיפולים מעשים כיאות מידע לגבי השפעת המליחות על גדילת הפרי.
בנוגע לשאלה לגבי השפעות המלח, השפעת מלח בצמחים מתחלקת למספר אופנים, ראשון השפעה אוסמוטית (לא גניבת מים) פשוט כשיש מלחים בתמיסת הקרקע הצמח צריך להשקיע יותר כדי לקלוט אותם, השפעה שניה כאשר המלחים נקלטים הם עשוים להשפיע על קליטת יונים ואלמנטים חשובים לצמח, והשפעה שלישית במקרה ורמתם עולה עשויה להיגרם רעילות של היונים בעיקר נתרן וכלור. כמובן שקליטת מלחים משפיעה על ההרכב הכימי של הפרי המקרה הזה וזאת מכיוון שהצמח מנסה להתמודד עם הנזקים האוסמוטים ואו נזקי החימצון שהמליחות גורמת על ידי הגברת ייצור חומרי הגנה כנגד נזקי החימצון (אנטיאוקסידנטים) ואו צבירת מומסים המשמשים כאוסמורגולטורים המצמצמים את ההשפעה האוסמוטית השלילית הנגרמת כתוצאה מקליטת המלחים. בהכשר זה בד"כ בגידולי ירקות אנחנו מוצאים עליה ברמת הסוכרים בפרי לאחר חשיפה לרמות גבוהות של מלח במי ההשקיה, במידה ויש לכם אפשרות למדד כלל מוצקים מומסים (TSS) זה יכול לתת תשובה יפה על התגובה להשקייה במים מליחים
ד"ר חגי יסעור
מעבדה לפיסיולוגיה של צמחים בתנאי עקה
מינהל המחקר החקלאי - מרכז וולקני