בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 9338 - ההבדל בין חלב בקר בארץ ובחו"ל תאריך: 23/2/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  , הנדסת מזון  

שלום רב,

ברצוני לשאול מדוע חלב בקר בארץ כ"כ שונה מזה שבאירופה? באירופה החלב עשיר מאד וצבעו צהבהב ואילו בישראל הוא מאד דליל וצבעו לבן. האם זה קשור לכך שבישראל החלב מדולל במים? האם זה בגלל שפרה בישראל נחלבת הרבה יותר מפרה באירופה? האם מסיבה אחרת?

תודה מראש על המענה,

רחל

תשובה מאת: ד"ר קובי מאירי
   

שלום,

החלב בארץ שונה מהחלב באירופה בשל סוג הפרה, תזונת הפרה, תנאי מזג האוויר ומספר החליבות.

צבעו הצהבהב של החלב באירופה נובע מתזונת הפרה. למזג אוויר יש השפעה גדולה על כמות החלב, ועל הרכבו. בקיץ שחם, הפרות נותנות פחות חלב, והרכבו שונה מהחלב שנותנות הפרות בחורף.

את החלב בארץ לא מדללים במים. גם למספר החליבות יש השפעה על הרכב החלב. ההרכב, הטעם והצבע נקבעים על ידי מכלול הגורמים שהזכרתי.

 

 

בברכה,

ד"ר קובי מאירי
טכנולוג מחקר ופיתוח
תנובה

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות