בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 9350 - ניסוי ביוחקר- השפעת ריכוזי אלכוהול על אנזימי הכבד תאריך: 23/2/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  , כימיה  , הנדסת מזון  

שלום רב!

ביצענו ניסוי בו השרנו 5 חתיכות של שישה כבדים שונים בשבע צלחות פטרי- אותן חילקנו לחמישה חלקים. בכל חלק שמנו חתיכה מכבד שונה בריכוזי אלכוהול שונים, למשך כשעה. כעבור שעה שמנו את חתיכות הכבד והכנסנו אותם למבחנה עפ"י אחוזי האלכוהול. לכל מבחנה הוספנו 3 מ"ל של מי חמצן בריכוז של 3%. בדקנו את הגובה אליו מגיעות הבועות הנוצרות במהלך התגובה בין הכבד למי החמצן.

שאלתנו היא- מה תפקיד מי החמצן בניסוי והקשר שלהם אל מטרת הניסוי? ידוע לנו שמי החמצן הם תוצר לוואי של נשימה תאית, ושהנשימה התאית חשובה בתהליך פירוק האלכוהול מכיוון שנצרכת אנרגיה לצורך פעילותו של האנזים קטלאז.

תודה רבה מראש

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

הלה, שלום רב!

ישנם מספר תשובות לשאלתך שכבר פורסמו באתר 'בשער ברשת'.

להלן קישור שבו תמצאי את התשובות לשאלתך:

http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=8985

בהצלחה רבה,

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות