שלום רב!
ביצענו ניסוי בו השרנו 5 חתיכות של שישה כבדים שונים בשבע צלחות פטרי- אותן חילקנו לחמישה חלקים. בכל חלק שמנו חתיכה מכבד שונה בריכוזי אלכוהול שונים, למשך כשעה. כעבור שעה שמנו את חתיכות הכבד והכנסנו אותם למבחנה עפ"י אחוזי האלכוהול. לכל מבחנה הוספנו 3 מ"ל של מי חמצן בריכוז של 3%. בדקנו את הגובה אליו מגיעות הבועות הנוצרות במהלך התגובה בין הכבד למי החמצן.
שאלתנו היא- מה תפקיד מי החמצן בניסוי והקשר שלהם אל מטרת הניסוי? ידוע לנו שמי החמצן הם תוצר לוואי של נשימה תאית, ושהנשימה התאית חשובה בתהליך פירוק האלכוהול מכיוון שנצרכת אנרגיה לצורך פעילותו של האנזים קטלאז.
תודה רבה מראש