בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 9399 - מהו טווח ה-pH שבו מתבצעת תסיסת שמרים? תאריך: 18/4/2017
תחומי דעת:  ביולוגיה  , כימיה  , הנדסת מזון  
אני כותבת עבודת ביוחקר בנוגע לקשר בין רמת ה-pH על קצב תסיסת השמרים. בדקתי בתשובות לשאלות באתר וראיתי שרמת ה-pH המיטבית לתסיסת שמרים היא בין 4.8 ל-5. רציתי לדעת מהו הטווח בו מתבצעת תסיסת שמרים. תודה! (אשמח לקבל תשובה השבוע אם יש אפשרות)
תשובה מאת: פרופ' יחזקאל קאשי
   

שיר שלום!

כן את צודקת. תסיסת שמרים יוצרת פחמן דו חמצני ושומרת את ה – PH מעל 4.5.

לפעמים ישנם זיהומים של חיידקים שמורידים את ה- PH בעיקר ע"י יצור חומצה לקטית.  ירידה של ה PH מתחת ל 4.5 יכולה לפגוע מאוד בפעילות השמרים.

לכן מוסיפים SO2 ליין  (שמונע גידול חיידקים) או אנטיביוטיקה ביצור ביו-אתנול.

בהצלחה בתסיסה,

פרופ' יחזקאל קאשי
הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
הטכניון

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות