שלום רב,
היתרון הבריאותי של אוכל אורגני הוא בעיקר לא בגלל שהוא מכיל יותר חומרים מועילים אלא בגלל שהוא מכיל פחות חומרים מזיקים: שאריות של אנטיביוטיקה, חומרי הדברה, מתכות כבדות וכד'.
ההבדל בתכולת חומרי בריאות כמו ויטמינים (ויטמין C בפרט) הוא שולי או לא קיים בכלל. ספק אם תגלו אותו בשיטות שבידכם. ואם תגלו, זה דווקא יהיה בלתי צפוי ומפוקפק.
יחד עם זאת, מזכירים שיש יתרון קטן לתוצרת אורגנית בתכולת תרכובות פנוליות.
הסבר אפשרי, לפי דעתי, כי הגנת הצמחים האורגניים מפני מחלות ומזיקים מבוססת יותר על הגנה טבעית מאשר על חומרי הדברה, "חיסון טבעי" במקום "תרופות". תרכובות פנוליות הן בין היתר חומרי הגנה.
אבל ההבדל, אם קיים (לא תמיד נמצא) הוא לא גדול.
בהצלחה
ד"ר ויקטור רודוב
מינהל המחקר החקלאי
מכון וולקני