בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 9705 - מהי השפעת אגוזי פקאן עם קליפתם על הבשלת אבוקדו? תאריך: 1/3/2018
תחומי דעת:  כימיה  , הנדסת מזון  
אנו רוצים לבצע ניסוי במסגרת ביוחקר בביולוגיה בו נבדוק את השפעת אגוזי הפקאן על קליפתם על האצת הבשלת אבוקדו. מה ידוע לך בנושא? האם מופרש אתילן מקליפת אגוזי הפקאן?
תשובה מאת: ד"ר יורם אייל
   

שלום רב,

א. אני לא מכיר מחקר כזה (קרי:  השפעת אגוזי הפקאן על קליפתם על האצת הבשלת אבוקדו); זה כמובן לא מבטיח שטרם בוצע, אבל כנראה שלא.

ב. פרי הפקאן מייצר אתילן כסיגנל המשפיע על תהליך התבקעות הקליפה החיצונית של הפרי. משלב התבקעות הקליפה החיצונית, יש ירידה הדרגתית, או מהירה, של רמת האתילן – בתלות בזן של הפקאן.

ג. לאור הנ"ל, אני מציע לבצע את הניסוי המוצע עם פירות פקאן  שנקטפו צמוד ככל האפשר לשלב תחילת התבקעות הקליפה החיצונית.

בהצלחה,                         

יורם אייל

מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות