שלום רב,
א. אני לא מכיר מחקר כזה (קרי: השפעת אגוזי הפקאן על קליפתם על האצת הבשלת אבוקדו); זה כמובן לא מבטיח שטרם בוצע, אבל כנראה שלא.
ב. פרי הפקאן מייצר אתילן כסיגנל המשפיע על תהליך התבקעות הקליפה החיצונית של הפרי. משלב התבקעות הקליפה החיצונית, יש ירידה הדרגתית, או מהירה, של רמת האתילן – בתלות בזן של הפקאן.
ג. לאור הנ"ל, אני מציע לבצע את הניסוי המוצע עם פירות פקאן שנקטפו צמוד ככל האפשר לשלב תחילת התבקעות הקליפה החיצונית.
בהצלחה,
יורם אייל
מכון וולקני