בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 9720 - השחמה של פירות שונים תאריך: 1/3/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  , הנדסת מזון  
שלום! יש לי עבודת חקר שבה אנחנו בודקים את השפעת פירות שונים על השחמתם. בעובדה אנחנו צריכים להסביר למה ארבעת הפירות שבחרנו (בננה, אגס, תפוח ואפרסמון) משחימים. התשובה "כולם עוברים את תהליך ההשחמה האניזמטית" לא מספיקה ואנחנו צריכים להעמיק אותה יותר. אפשר לדעת למה הם משחימים בצורה מעמיקה? תודה מראש!
תשובה מאת: ד"ר רון פורת
   

שלום רב!

מצורפת כתבה של מכון דוידסון- מדוע משחימים תפוחי עץ ואדמה כשחותכים אותם? בנוסף, השבתי בעבר לשאלה דומה באתר "בשער" ומצ"ב התשובה.
בנוסף, אני מצרף קישור לוויקיפדיה הכולל הסבר על ההשחמה במזונות שונים וסירטון בהאצה על השחרה בתפוח עץ.

שיהיה בהצלחה!

ד"ר רון פורת
המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות