בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 9726 - האנזים GALT בשמרי בירה תאריך: 4/3/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  , כימיה  , הנדסת מזון  
אנו מבצעים ניסוי בכימיה ובודקים כיצד סוג הסוכר משפיע על צפיפות הבירה לאחר שבוע וכתוצאה מכך גם על אחוז האלכוהול. אנו רוצים להשתמש בין היתר בגלקטוז ובאתר שלכם כתוב על אנזימים הדורשים לפרק את הגלקטוז לגלוקוז ודובר רק על שמרי אפייה. אנו משתמשים בשמרי בירה ורצינו לדעת האם יש בשמרי הבירה את האנזימים הדרושים על מנת לפרק את הגלקטוז לגלוקוז.
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

היי ליטל,

ראשית, ישנה טעות בשאלה. גלקטוז לא מתפרק לגלוקוז. גם גלוקוז וגם גלקטוז הם חד סוכר  עם אותה נוסחא כימית- C6H12O6 אלא שגלקטוז הינו סטראואיזומר של גלוקוז, כאשר הקבוצה ההידרוקסילית של פחמן 4 נמצאת מעל הטבעת בעוד שבגלוקוז היא מתחת לטבעת. מצ"ב קישור לספר המפרט את ההבדלים בין תכונות הגלוקוז והגלקטוז: 

Brewing Science: A Multidisciplinary Approach

.

אני מצרפת לך כתבה של המגזין המדעי nature, המתאר (בין היתר) את השמרים בתעשיית הבירה: 

Yeast Fermentation and the Making of Beer and Wine

 

ובתשובה לשאלתך- מצ"ב שאלה שנשאלה בעבר באתר שלנו המתארת את האנזימים שתאי שמרים מכילים. 

ומאמר על האנזימים שבשמרי הבירה.

בהצלחה!!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות