בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 9786 - השפעת ריכוז מלחים במי השקייה על נביטת חיטה תאריך: 9/5/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  , הנדסת מזון  
היי אני תלמיד לביולוגיה בתיכון ובמסגרת פרויקט הביוחקר חקרתי את השאלה שבכותרת. בהשערה שיערתי שככל שריכוז המלח יעלה, כך הנביטה תהיה יותר חריגה. עשיתי 5 חזרות ל6 טיפולים: ריכוז 0.5% מלח בישול במים מזוקקים, 1%, 1.5%, 2%, 2.5% ובקרה- ללא מלח בישול. בתוצאות הייתה סטיית תקן רצינית, שהעידה שאין באמת הבדל בריכוזים אלו ובהשפעות שלהם על נביטת החיטה. הייתי רוצה לקבל תשובה לשאלה- מדוע? והאם יש איזה בסיס ביולוגי לתוצאות שקיבלנו?
תשובה מאת:  בשער ברשת
   


היי דן!

יש באתר שלנו הרבה תשובות לשאלות דומות לשלך ועם אותה שאלת מחקר. אני מצרפת לך אחת לדוגמה. 

בנוסף, מצ"ב מאמר המתאר את השפעות המליחות על חיטה.

בהצלחה!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות