בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     אקלים
     ארכיאולוגיה
     ביוטכנולוגיה
     ביוכימיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     ביולוגיה
     גנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     וטרינרי
     חינוך
     כימיה
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     מיקרוביולוגיה
     מנהל עסקים
     פסיכולוגיה
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
שאלה מספר 9853 - בדיקת נוכחות הכימיקל אקריל אמיד במזון תאריך: 7/10/2018
תחומי דעת:  ביולוגיה  , הנדסת מזון  , כימיה  

שלום וברכה! רציתי לדעת האם יש אפשרות לבדוק נוכחות של הכימיקל אקריל אמיד בתפוחי אדמה לאחר הבישול שלהם? תודה מראש!

תשובה מאת: ד"ר רוני שפירא
   

לדעתי אפשר. אקריל אמיד נוצר במזונות עמילניים הנחשפים לטמפרטורות גבוהות כמו טיגון, אפיה או קליה. בבישול הטמפרטורות פחות גבוהות ולכן הכמות הנוצרת זניחה.
 
ד"ר רוני שפירא
הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
האוניברסיטה העברית

 

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות